Räkna ut din panikångest på 20 sekunder

Jag lärde mig nyligen en intressant metod för att hantera panik. Det handlar om en övning som heter 20 sekunders nedräkning…
panikångest

Det började med hur psykologer och läkare överallt fortfarande använder utdaterade metoder för att behandla ångest och panikångest.

Hur man sätter sin panikångest på plats:

Du upplever varje gång du gör en sökning på internet, att en del “experter” maler och maler samma gamla visa.

  • Andas i en papperspåse
  • Tänk glada tankar
  • Andas djupt och koncentrerat

Du har säkert själv hört dessa råd tusentals gånger redan. Jag är uppgiven och funderar på hur folk ska klara att lösa sin panikångest när de kontinuerligt blir mötta med tekniker och metoder som bara lär dem hur man ska kunna leva med den. Att bara leva med sin panikångest är inte bra nog. Det måste finnas verkliga lösningar.

Nu vill jag dela med mig av något som verkligen fungerar. Det är en väldigt enkel metod. En metod som hjälper till att avsluta din rädsla för panikångestanfall. Detta är en bra övning för människor som vill ha något praktiskt att fokusera sin uppmärksamhet på när de känner sig pressade av ett annalkande anfall.

Den är ganska lätt att komma ihåg också så här kommer den…

20 Sekunders nedräkning för att stoppa panikångest:

När du känner på dig att ett panikanfall är annalkande, gör följande:

Tala om för din panik att den har 20 sekunder på sig att nå sin fulla styrka. 20 sekunder och inte mer. Efter 20 sekunder har gått måste den sluta med sina tomma hot.

Du tillåter 20 sekunder för att den ska nå sin topp, men inte en enda sekund efter det.

Oavsett vad din rädsla för paniken innebär, måste det ske inom 20 sekunder.

  • Om ditt hjärta är på väg att explodera, så har det 20 sekunder på sig att göra det.
  • Om du är i färd med att missta kontrollen, så har ditt sinne 20 sekunder på sig att göra det.
  • Om du ska svimma – 20 sekunder! Men inte längre än det.

Ok, jag tror du förstår grejen här.

Genom att specificera en viss tid, så etablerar du gränser som du själv kan kontrollera. Du vänder det hela, som om det var ett kortspel, såsom poker. Du synar din rädslas bluff, och ber den att visa sina kort.

Detta fungerar eftersom det etablerar en känsla av kontroll, både i kropp och själ.

Du tänker för dig själv, “Jag är inte på humör längre för att använda onödig tid på att bekymra mig om detta. Jag har fått nog. Jag ska vara generös och ge paniken 20 sekunder, men efter 20 sekunder, när ingenting har skett, så har den försuttit sin möjlighet. Möjligheten har officiellt passerat och jag kan gå tillbaka till det jag höll på med.”

Börja nedräkningen, sakta och tyst, inte så snabbt du kan. Var noga med att dra ut på nedräkningen, lite som när du var barn och inte ville att det skulle ta slut. Det är viktigt att dra ut den på det här sättet, för det låter dig känna dig mer generös och du ger paniken alla chanser att utvecklas.

Djupt inom dig vet du att det i verkligheten inte är något att frukta.

För att verkligen dra ut den helt, kan du dela upp de sista talen i bråkdelar.

5…..

4……

3…..

2…..

2… och tre kvarts….

2… och en halv…

1.. och tre kvart…. (“Sista chansen, panik”)

1… och en halv… (“Nu kan jag inte vänta längre”)

1….

0…..

Tyvärr, du är för sen. Vi är färdig.

Genom att inte stressa igenom nedräkningen, kommer du känna din självsäkerhet stiga, eftersom du demonstrerar riktig kontroll och auktoritet över din panikångest och fysiska känslor. Du säger “Hör här, jag försöker verkligen att ge dig så mycket tid jag kan, Herr rädsla, och jag är verkligen generös med denna nedräkning.”

Räkna ner till frihet. Räkna ner till förtroende.

Om du känner att denna övning hjälper dig, så klicka på länken nederst för att lära dig mer. Du kan starta kursen med en gång, eftersom det är nedladdningsbar kurs. Så om fem minuter kan du vara igång med att avsluta den onda cirkel av panikångest och rädsla för panikanfall en gång för alla.

Allt material på denna bloggen är menat som information och upplysning angående panikånget. Ingenting här är menat att ersätta professionell medicinska råd, diagnoser eller behandling. Kontakta din läkare för att fastställa möjligheten att använda de råd eller rekommendationer du får här i förhållande till dina symptom eller ditt medicinska tillstång.

Klicka här för en presentation: panikångest kursen

Posted on
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.