Tacksamhet kan lyfta rädslans tunga börda från dina axlar…

Varför är tacksamhet ett bra verktyg för att bli av med de ängsliga tankarna?

Många människor talar om hur deras ångest gjort att de känner sig avskurna från omvärlden. Känslan kan vara nedslående, för de fruktar att det aldrig mer kommer kunna känna sig normala igen.

Denna känsla är vanlig, och det verkar som om den huvudsakligen är driven av en cykel av ängsliga tankar.

En person med panikångest eller en allmän ångest kommer tillbringa stor del av sin dag på att övervaka sitt sinne och sin kropp.

“Känner jag mig ok?” “Vart är mina tankar?”

“Känner jag mig trygg, eller står jag vid kanten till ett anfall?”

Orsaken till dessa regelbundna kontroller av sig själv, är att ångest har en väldigt kraftig effekt på kropp och sinne.

Folk menar att de kan hantera de ängsliga känslorna i kroppen, men det är de ängsliga känslorna i tanken som orsakar de stora problemen. Det är det som tas upp i denna arktikel.

Ångest kan upplevas som en tjock dimma har lagt sig över ditt sinne. Ingenting verkar trevligt eftersom du alltid ser världen genom ett dis av ängsliga tankar och känslor. Denna dis tar glädjen ur livet och kan göra dig avskuren från omvärlden.

De ängsliga tankarna fungerar som en barriär för din möjlighet till att uppleva vad livet har att erbjuda. Denna känsla av separation gör dig ännu mer upprörd när du är rädd att förlora kontakten med dig själv.

Så hur får du denna ängsliga dimma att lätta från ditt sinne?

När någon är fastlåst i oroliga tankar, är de på sätt och vis i obalans. Den konstanta mentala aktiviteten de genomgår förorsakar en obalans där allt fokus ligger på det mentala bekymren.

Ett effektivt sätt att flytta sig ur detta ängsliga mentala dimma är att flytta fokus från huvudet till hjärtat.

Genom att helt enkelt göra en medveten förskjutning av uppmärksamheten till ditt hjärta, kommer du känna att de ängsliga tankarna skingras lättare och den mentala dimman kommer så småningom att försvinna.

Du kan göra denna förändring genom att öva på att vara tacksam…

Visste du att det finns vetenskapliga bevis för att tacksamhet kan förändra kroppens kemi och leda till frid i både kropp och själ.

Institute of HeartMath har genom 15 års veteskapliga studier visat att ett så enkelt verktyg som tacksamhet kan dramatiskt reducera stress och förbättra prestanda för både individer och organisationer.

Faktum är att många “Fortune 500” företag börjar använda denna teknik för att minska arbetsrelaterad stress.

Tekniken beskrivs kort i en väldigt enkel steg för steg övning, så att du kan börja praktiskt taget på en gång.

När du utför denna övning kommer du få ett bättre perspektiv på de problem du kämpat med.

Det är en mycket enkel övning, men den är effektiv. Skriv ut den och prova den någonstans där du får vara ensam.

Är du klar?

– Börja med att sluta dina ögon och fokusera på ditt hjärtområde.

– Tänk dig en känsla av värme som kommer från centrum av ditt bröst.

Om du kan, placera din högra hand där. Om du är bland människor eller kör bil o.s.v. kan du bara föreställa dig att du lägger din högra hand på ditt bröst.

Tänk dig att detta område glöder varmt i en till två minuter.

– Börja sedan och fokusera på något i ditt liv som du är uppriktigt tacksam för.

Detta kan vara en eller flera saker som du verkligen sätter ett högt pris på att ha i ditt liv (t.ex. familjen, god hälsa, goda vänner, givande arbete, fint hus, o.s.v.)

Det är viktigt att fokusera på saker som ger gnistan till en genuin känsla av tacksamhet. Om du verkligen uppskattar det du tänker på, kommer du omedelbart känna ett gensvar från området i form av en lätt varm känsla i bröstet, eller ett ofrivilligt leende.

Det spelar egentligen ingen roll vad du tänker på, så länge det framkalla känslan av varm tacksamhet från ditt hjärta.

Oroa dig inte om du tänker på din partner eller familj, och du inte får denna känsla. Vissa dagar kommer det vara folk som står dig nära som kommer få igång ditt hjärta, andra dagar kan det vara tacksamhet för enkla saker som att du får andas frisk luft. Det beror på vilket humör du är på. Kom ihåg att det är känslan du är ute efter.

Känslan vi försöker att uppnå är omisskännlig. Det är en positiv förändring av ditt känslomässiga tillstånd.

Det är bäst att göra denna övning ensam eftersom du måste försöka hålla i denna känsla så länge du kan.

När du känner att du har tagit den så långt det går, är det dags att öppna ögonen.

Det finns ingen tidsbegränsning på denna övning. Den kan pågå i några få minuter och upp till en halvtimme. Återigen, det handlar om att etablera en förbindelse mellan hjärta och sinne, och att ta ditt medvetande ur de oroliga tankarna och istället fokusera den på din kropp.

Efter några försök kan du lägga detta till din dagliga rutin…

Gör det i bilen. Gör det när du sitter vid ditt skrivbord. Gör det när du ska lägga dig för natten. Du måste öva ofta. Precis som en muskel, kommer ditt hjärta bli mer vant vid detta tillstånd, och du kommer kunna ändra denna känsla inom loppet av några sekunder.

Med träning, kan du också använda denna övning i alla slags stressande situationer. Du kommer bli överraskad över det positiva resultat i form av stress och förändring i folk omkring dig. Denna enkla övning kan nämligen helt ändra resultatet av samspel med andra människor, vare sig det är arbetskollegor eller andra relationer.

Detta gäller speciellt där det finns konflikt eller missförstånd mellan dig och andra människor. Prova, se vad som händer.

Var kreativ och gör det till en del av din dagliga ritual…

Jag är säker på att du håller med om att det är en övning värd att införliva i ditt dagliga liv. Det verkar som om de flesta människor inte har tålamod eller tid till att göra några större förändringar i sin livsstil. Genom att använda denna enkla övning kan du göra dramatiska förbättringar av din livskvalitet.

De enklaste sakerna i liver är gratis, och detta är en av dessa saker. Läs mer om behandling av ångest genom att klicka här.

Posted on
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.