Ångest kan vara bra om du använder den på rätt sätt…

Ångest är faktiskt bra, även om det inte känns som så när den härjar som värts…

Men själva känslan är en del av systemet som ska skydda oss. En slags varningslampa. Eller ett fyrtorn. Och när du vet hur du ska tolka den, då är ångest bra!

Känslan av ångest talar om något för oss om omgivningen eller situationen vi är i. Att det kan vara klokt att ändra på något så att vi kan ta oss ur en möjlig farlig situation, så att vi kan känna oss trygga och glada.

Jag tror att motivationen för de flesta människor är att man vill känna sig lycklig. Jobbar du hårt för att tjäna pengar för pengarna i sig? Eller är det för det du kan köpa för pengarna? Nej, jag tror att i slutändan är det tryggheten man är ute efter, något som är en del av det positiva spektrat bland känslor, där lycklig och frihet toppar tronen.

De smärtsamma känslorna som ångest, ilska, frustration, rädsla, depression och otillräcklighet…

Är alla viktiga känslor. Tänk på dem som larm som talar om att något är fel, att du måste rätta till något som pågår i ditt liv just nu. Kämpa inte mot dessa känslor utan använd dom.

Panikångest är en extrem känsla av ångest. Den kan beskrivas som översta nivån av ångest. Är du överens med mig om att panik kan vara ett symptom på underliggande problem som inte blivit bearbetade som de borde? Att en allmän ångest känsla har blivit ignorerad? Att man trots att varningslampan lyste, så sökte man inte hjälp för att få en “service”, som man gör med bilen?

Bli kvitt ångesten genom att använda optimal illustration marginal. Ett svårt begrepp för något mycket enkelt:

Nivån på marginalen definierar styrkan i de positiva linser som vi använder när vi ser på oss själv och världen omkring oss. Det innebär att vi optimerar de situationer och omständigheter vi befinner oss i, så att det blir ett mer positivt ljust än den kanske rent objektivt är. Man kan säga att hela din värld är skapad av dig!

Japp, jag tror att vi alla skapar vår egen lilla värld med våra tankar. Vi bestämmer själv vårt öde genom tankar och känslor. Genom att optimalisera och använda sig av positiva krafter efter bästa förmåga. När saker inte käns bra, är det en signal om att vi måste ändra på oss. När saker känns bra är det en signal om att vi är på rätt väg.

Se och lyd signalerna!

Ångest är en signal. Panik är en stark signal. Kämpa inte emot signalerna, men lyssna på dem, och välkomna dem. Det är nämligen då du har en klar chans att rätta till ditt liv till det bättre, och ändra det så att det formas till det du själv vill. Vad det än må vara.

Jag har fullt förtroende för att du kan göra dig av med din ångest och dina panikattacker, om det är något du kämpar med. Jag gjorde det. Tusentals andra har gjort det. Och vi kände oss alla helt ensamma och total hjälplösa medan ångesten härjade i oss. Var säker på att du kan klara det, för det kommer du göra när du optimaliserar situationen, och själv skapar dig den världen du vill leva i, med hjälp av dina tankar!

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Tilbakestill glemt passord
Skriv inn epostadressen dersom du vil ha tilsendt nytt passord